Vill du ha ordning och reda i soprummen?

Ja, då får du också hjälpa till! Det är mycket tråkigt att vi tillsammans inte kan hålla bättre ordning i soprummen utan att det just nu ser ut som det gör. Vi är alla vuxna och förhoppningsvis förståndiga personer som borde kunna ta eget ansvar. Att behöva skriva ordningsregler trodde vi inte skulle behövas i en Bonumfastighet.

Dock!

Det är inte tillåtet att fylla kärlen så att locken inte går att stänga!

Glaskärlet får endast användas för förpackningsglas. Glaset ska tas ur sina plast- och papperskassar. Inte heller glas i lådor är tillåtna i behållaren för glas.

Plastkärlet får endast användas för förpackningar. Plasthinkar, plastvaser etc. är restavfall.

Var och en som skräpar ner, tappar saker eller krossar glas etc. tar naturligtvis och städar upp på egen hand! Sak gäller i trapphuset. Ibland får man in mer smuts med skorna än vad som är lämpligt. Då är det enkelt att själv rätta till det.

Är det fullt så är det fullt. Papp, papper och glas mår inte illa av att förvaras i ert förråd eller på er balkong tills kärlet tömts! Börja dock med att kontrollera i båda soprummen om det finns plats.

Är kärlet för matavfall fullt, använd Restavfall. Matavfall ska inte förvaras på annan plats.

Nu måste vi anlita personal för att fixa det vi gjort ofräscht och det får vi alla betala för.

Allt ovan är naturligtvis för vår gemensamma trivsel. Tillsammans får vi det att fungera!

Rune och Erik

3 svar på ”Vill du ha ordning och reda i soprummen?”

  1. Har sopat soprummet många gånger Sopat i trappan och dammsugit i hissen där som finns en springa Nu har jag försökt att låta locken var öppna utan på organiskt för att slippa hålla med armen när man slänger sitt avfall och locket på glastunnan slår glaset i från en och i golvet Men tydligen retar det någon som stänger locken MVH Ulla-Britt A1301

    1. Pappkärlet blir ofta fullt, inte s konstigt med alla ej ihoptryckta kartonger. Jag brukar offra några minuter på att komprimera kartonger, då får jag plats med all mitt papp och lite plats över till andra. Det blir ofta ytterligare plats när man flyttar plastförpackningar till där de ska vara.
      Ulf Carlson

  2. Jag håller med om att vi borde kunna sköta ett soprum bättre. Jag visste inte att vi hade två soprum, då borde det ju verkligen räcka till alla. För egen del åker jag bort med det ”mesta” till ICA:s sopsortering för att inte fylla våra egna kärl, när jag ändå är ute och åker. Och att trycka ihop kartonger och mjölkpaket är ganska så självklart. Det känns väl som vi kan använda våra gemensamma pengar och resurser på ett bättre sätt än att betala för vårt slarv/lathet.

Kommentarer är stängda.