Värmen i lägenheterna – igen

En orsak till att en del känner det kyligt i lägenheterna kan vara den cirkulerande luften som kommer från takventilerna i de olika rummen. Genom dessa kommer den mesta värmen, men luftens hastighet kan göra att det känns kyligt.

Vi har nu grävt vidare och fått besked på att man kan rikta luftströmmen i en annan riktning genom att snurra på ventilerna. Detta innebär ofta att värmekomforten blir bättre. Observera att man inte får göra inblåsningshålet större eller mindre utan det är bara riktningen som kan ändras.

Det göra man genom att fatta ventilen högt upp mot taket och snurra i valfri riktning.

Vill ni ha hjälp, så förutsätter jag att våra Riksbyggenrepresentanter, t.ex. Kim kan hjälpa till. Ring eller logga in för att beställa. Vi misstänker att Rootavdrag gäller.

Ett svar på ”Värmen i lägenheterna – igen”

 1. Kommentar tikll värmekomfort i lägenheterna
  Jag har läst ovanstående text avseende värmekomforten i lägenheterna och delar inte uppfattningen att det är vi som nyttjanderättshavare som skall rikta om ventilerna. Ventilerna skall vara riktade så att lägenhetsinnehavarna inte störs av obehagligt drag. Att utsättas för drag är ett allvarligt fel som kan påverka din hälsa.
  I en entreprenad och inte minst i en totalentreprenad är det entreprenören som skall utföra injusteringen och dokumentera densamma.
  Inte hellre är det lägenhetsinnehavarna skall beställa någon injustering för det har vi redan gjort i samband med att vi köpte nyttanderätten till lägenheterna.
  Att jag skulle få en kostnad som begränsar mitt ev rotavdrag kan jag inte hellre förstå. Mitt rotavdrag är inte till för att användas till det som ingår i avtalet med byggherren eller entreprenören

  Carl-Erik Tibe
  Lgh 1302

Kommentarer är stängda.