Soptömning

Vet du att vi har två soprum? Ett större utanför Målgatan 1 och ett lite mindre utanför Månstorpsgatan1. I våra två soprum finns nu en tömningsplan, så att ni kan se när de olika soptunnorna töms. Den återfinns nedan. I soprummen finns även nedbrytningsbara plastpåsar för matavfall.

Eftersom det varit fullt i platsbehållaren, är det bra att veta att den nu är tömd och kan användas på nytt. Tänk på att en full behållare är full och ska inte överfyllas. NSR som tömmer kan vägra tömma om de är överfulla och de drabbar oss själv med olägenheter och ökade kostnader.

Containern för papp, finns fortfarande kvar utanför Målgatan 1.

Annika, vår Bonumvärd, håller koll på situationen och kommer att omdisponera kärlen, ändra storlek eller beställa utökad tömning vid behov. Vi får dock komma in i ett normalare läge än just under inflyttningen, så vi får ha lite tålamod.

Tänk också på att källsortera fullt ut. Påsen med sitt innehåll av flaskor eller plåt får inte följa med i samma soptunna. Påsen på sin plats innehållet på sin. Var sak på sin plats!

Vill du veta mer om hur man bäst sorterar sina sopor, finns det en beskrivning hos NSR.

Behöver du omgående mer utrymme för sopor än vad som finns hos oss, så är återvinningsstationen på Tjörröd öppen 6 dagar i veckan. För återvinningsbara sopor (utom mat- och grovsopor) går det även att lämna i Lerberget, på parkeringen vid skolan. Här är det alltid öppet.

2 svar på ”Soptömning”

  1. Jag tror att hård och mjukplast måste tömmas oftare, alternativt får vi ha 2 kärl på Målgatan.

  2. Jag tänker att var och en kan åka till återvinningscentralen eller
    t ex utanför Ica om man skall slänga emballage eller flyttkartonger.

Kommentarer är stängda.