Soprummen igen

Föreningen har ett avtal om regelbunden tömning av våra sopor. Det sker med en eller två veckors mellanrum, väl avpassat för normal användning. Vi kontrollerar att det fungerar som det ska och det gör det oftast.

Att utöka dessa tömningar kostar oss pengar, som vi alla får betala. Därför försöker vi har en optimal tömning. Tyvärr går det inte alla veckor. Någon har kanske storhandlat möbler, eller något annat med mycket emballage och vips så blir kärlen fulla.

Det är oftast papp och plast som kan bli fullt. Tänk på att NSR:s bilar inte är skyldiga att tömma överfulla kärl. Då får vi beställa extra städning med transport till tippen och därefter extra tömning från NSR. Allt till stora och onödiga kostnader för oss alla.

Du som har mycket papp och plast, uppmanar vi att ta dessa till återvinningsstationerna. Huvudanläggningen finns i Tjörröd, utmed vägen till Nyhamsläge. Mindre anläggningar finns vid ICA och på Lerbergsskolans södra parkering.

En mindre bra lösning, dock bättre än att göra kärlen överfulla är att lägga dessa sopor av papp eller plast i Restavfall. Dessa sopor bränns och det är ett mindre problem att dessa innehåller plast och papp. Mycket bättre än överfulla behållare som kanske inte töms, just för att de är överfulla.

Det är vår bestämda uppfattning att ni alla vet bättre. Se därför också till att alltid göra lådor och paket helt platta innan ni lägger dem i kärlen. Alla kärl måste gå att stänga helt!

Håller vi inte ordning hela tiden kan det lätt urarta. Ni har kanske sett exempel på dåliga föreningar. Så vill vi verkligen inte ha det.

När det urartar. Tack och lov inte vårt soprum.

Styrelsen

3 svar på ”Soprummen igen”

  1. Ofattbart vuxna människor !!! Emballage från inköp av möbler och annat har inget att göra bland våra hushållssopor. Vi har ett jättefint soprum där vi kan sortera det mesta som hör hemma i våra soppåsar. Tråkigt om vi skulle bli av med den möjligheten.

    1. Håller helt med dej. Det händer ju om och om igen att det fylls på med sopor i redan överfulla kärl!
      HUR tänker ni som är skyldiga till detta? Vi ska väl måna om vårt fina och rena soprum.

  2. En bidragande orsak är att folk inte bryr sig om att vika ihop pappkartonger, då tar det mycket
    större plats. Eller är det lättja?

Kommentarer är stängda.