Kondens på fönstren

God morgon. Väderomslaget är tydligt och det visar sig också på fönstren. På en del fönster finns det nu kondens, Det är helt naturligt och visar på att vi har välisolerad fönsterrutor. Det finns mycket skrivit om detta på Internet, så det är bara att leta vidare om ni vill veta mer.

Så här är det beskrivit i en artikel. ”Om kondens uppstår på det yttersta glaset (fönstrets utsida) är det inget fel på fönstret utan ett bevis på att det isolerar väl. Utvändig kondensbildning är ett tecken på mycket litet värmeläckage genom fönstret och kan uppstå när det är placerat i ett oskyddat läge i byggnaden (utan avskärmande buskar eller träd framför, inget takutsprång, placering långt ut i fasaden), eller i ett läge där luftfuktigheten är mycket hög. Kondensen uppstår som regel på natten och försvinner under morgontimmarna.”

2 svar på ”Kondens på fönstren”

 1. Hej alla!
  Eftersom ett flertal har problem med altandörrarna , lutande golv, periodvis varmt kallvatten samt vissa lägenheter som är onormalt varma beroende på otillräcklig isolering mot värmekälla.
  Önskvärt om vi får kopia på
  besiktningsmannens protokoll vid
  slutbesiktningen.
  Vi önskar vidare ta del av era synpunkter/anmärkningar vid slutbesiktningen.
  Öyvind Bringeland

 2. Vi som adjungerade i styrelsen kommer ut med information relaterat till ovanstående inom ca en vecka.
  Rune & Erik

Kommentarer är stängda.