Info från kommunen

Groparna på Målgatan håller nu på att fyllas igen. Skönt att bli av med vattensamlingarna utanför dörrarna. Tänk bara på att använda fotskrapan, så att vi håller grusen ute i möjligaste mån.

Kommunens entreprenör i full gång.

Sedan har vi fått svar på några frågor om fortsättningen på vår utemiljö.

”Nästa vecka kommer en entreprenör och fyller i och justerar grusytan på Målgatan. Så nu hoppas jag att det ska hålla sig bra i vinter.  

Vi försöker prioritera alla områden och planerar så gott det går för att göra fint överallt med de resurser vi har.

Färdigställandet av Folkparksområdet påbörjades redan i våras och de sista husen var färdigbyggda strax efter sommaren.

Delar av Fotbollsgatan är klar och jobbet fortsätter nu på södra delen av Atom-Egons gata.

Under vinterhalvåret går det inte att asfaltera. Asfaltsverken stänger nu och öppnar igen i mars-april, beroende på väderlek.

Vi kommer att anlägga trottoarer så långt vädret tillåter i vinter och när värmen kommer tillbaka kan vi fortsätta med asfalteringen.

Gatorna hänger ihop och behöver anläggas i turordning för att höjdsättning och avvattning ska fungera hela vägen.

Planen är att när Atom-Egons gata är klar kommer vi att asfaltera Målgatan, innan vi fortsätter på de andra tvärgatorna. Vi har även planen på att fräscha upp runt dagvatten-magasinet nästa år. Har ni några tankar kring det får ni gärna meddela oss.”

Har ni några synpunkter, låt oss få veta, så sammanställer vi dessa och sänder till ansvariga.
Det gör ni enklast här –>

3 svar på ”Info från kommunen”

  1. Tack Rune och Erik för att tar vara på våra intressen! Det är härligt att det nu är asfalterat på parkeringsplatsen. Det är på tiden att kommunen gör något åt ”baksidan”. Bra också att det blir trottoarer. Hoppas de gör dem litet bredare. De som finns i området häromkring är väldigt smala och svåra att köra rollator på. Dessutom är trottoarkanterna många gånger alldeles för höga för att man ska kunna lyfta rollatorerna upp, särskilt om man har något i korgen. Skulle ni vilja vidarebefordra detta till kommunen?
    M v h Birgitta Myrstener

  2. Hej, undrar om det finns planer att göra en liten kant/asfaltering från gata till trottoar utmed Norra Månstorsvägen 1. Som det nu är är det svårt för rullstol, cykel och lådcykel.
    Kommer man med cykel får man stiga av helt enkelt.
    Med rullstol eller lådcykel får man köra en annan väg.
    Mvh Berit Birgmann

Kommentarer är stängda.